Ambasador Srbije u Austriji posetio Institut regiona Evrope: Razgovor i o budućoj saradnji sa srpskim partnerima

Foto: www.vienna.mfa.gov.rs
225

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić posetio je Institut regiona Evrope (IRE) u Salcburgu, gde je razgovarao o procesu približavanja zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji sa šefom te organizacije Francom Šausbergerom.

Šausberger i Rodić razgovarali su o aktuelnim izazovima u oblasti proširenja EU na Zapadni Balkan, kao i o budućoj saradnji IRE sa srpskim partnerima, navodi se u saopštenju austrijske organizacije.

Šausberger je izrazio zadovoljstvo što su se IRE priključile više opština i regiona, ali i preduzetnika iz Srbije, te podvukao potrebu za prekograničnom evropskom saradnjom.

Prema njegovim rečima, pokrajina Vojvodina, gradovi i opštine Srbie su važni u pristupnom procesu Srbije i zbog toga moraju snažnije biti u taj proces uključeni.

Rodić je istakao da je Srbija svesna svoje vodeće uloge u vezi s mirom i stabilnošću na Zapadnom Balkanu, i izrazio zadovoljstvo što je predsednik IRE Franc Šauserger sada i kopredsedavajući zajedničkog komiteta Srbije u Odboru regiona EU.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More