Ministar spoljnih poslova Slovačke: Češka, Mađarska i Austrija će priznati slovačke sertifikate

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs
354

Češka, Mađarska i Austrija će priznati slovačke vakcinacione sertifikate, rekao je danas ministar spoljnih poslova Slovačke Ivan Korčok.

“Drago mi je da imamo inicijalni sporazum. Nakon razgovora sa kolegom iz Mađarske Peterom Sijartom, naši južni susedi će priznati slovačke vakcinacione sertifikate i isto važi za Austriju i Češku”, rekao je Korčok, ali nije precizirao od kada će važiti dogovor, prenela je agencija TAS R.

Slovacima će biti dozvoljeno da uđu u Austriju samo sa validnim vakcinacionim sertifikatima koje je registrovala Evropska agencija za lekove ili Svetska zdravstvena organizacija.

“Osobe koje su se vakcinisale Sputnjikom V će i dalje morati da se pridržavaju određenih mera za ulazak u Austriju, što znači da će morati da pokažu negativan PCR test ili potvrdu da su preležali korona virus”, izjavio je Koračkok, dodavši da će Austrija priznati vakcinu kompanije Sinofarm, jer ju je priznala Svetska zdravstvena organizacija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More