Identifikovana dva slučaja, indijski soj je prisutan u komšiluku, novi talas na pomolu?

Foto: Tanjug/AP Photo/Anupam Nath
181

Mađarska je identifikovala dva slučaja varijante korona virusa koja je prvi put otkrivena u Indiji, saopštile su danas zdravstvene vlasti.

“Indijski soj je prisutan u Mađarskoj, a prema mišljenjima eksperata, ne možemo da isključimo mogućnost novog talasa pandemije,” rekao je zamenik ministra i šef vladine radne grupe za vakcinaciju Ištvan Ðerđ na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Direktorka Nacionalnog zdravstvenog centra Sesilija Miler dodala je da se jedan od dvoje pacijenata već oporavio od bolesti,a da potraga za kontaktima nije uspela da utvrdi kako su oni zaraženi, pošto niko od njih nije nedavno boravio u inostranstvu.

Mađarska je teško pogođena pandemijom kovid/19, a prema podacima američkog Univerziteta Džons Hopkins”, to je država sa najviše smrtnih slučajeva na 100.000 ljudi, ali je trenutno epidemiološka situacija dosta povoljnija zbog ubrzane kampanje vakcinacije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More