Šef Majkrosofta o GEJTSOVOJ AFERI: Evo kako je Bilova švaleracija od pre 20 godina promenila kompaniju! (FOTO, VIDEO)

Lični život milijardera u centar pažnje posle objave o razvodu od Melinde Gejts!

Foto: youtube/printscreen
297

Lični život Bila Gejtsa došao je u centar pažnje nakon najave razvoda od 27-godišnje supruge Melinde Frenč Gejts.

Izvršni direktor Majkrosofta Satija Nadela prokomentarisao je izveštaje o istrazi afere između suosnivača kompanije i zaposlenog u Microsoftu pre 20 godina, prenosi “Kurir”.

Foto: youtube/printscreen

“Mejkrosoft iz 2021. godine veoma se razlikuje od onog iz 2000. godine“, rekao je Nadela u intervjuu za CNBC u petak.

Dodao je da Majkrosoftov stav o aferi, koja je pokrenuta skoro dve decenije nakon incidenta, govori o kulturi kompanije.

“Svako može pokrenuti bilo koje pitanje, čak i pitanje od pre 20 godina. Istražićemo ga, preduzeti mere na zadovoljstvo osobe koja ga je pokrenula; nemamo prinudne arbitraže. Smatram da smo stvorili okruženje koje nam omogućava da zaista pokreću to svakodnevno poboljšanje naše raznolikosti i kulture inkluzije, što mislim da je super važna stvar “.

Nadela je takođe istakao da kompanija ima politiku koja zahteva od zaposlenih da otkrivaju odnose na radnom mestu od 2006. godine.

Glasnogovornik Majkrosofta prethodno je rekao za CNN Business da je kompanija „zabrinula“ 2019. da je Bil Gejts imao „intimnu vezu“ sa zaposlenom u kompaniji 2000. To je usledilo nakon izveštaja Volstrit Žurnala da je Gejtsova ostavka iz Majkrosoftvog odbora direktori su došli nakon što je odbor angažovao advokatsku firmu da ispita vezu.

Portparol Bila Gejtsa rekao je za VSJ da je veza zaista postojala pre 20 godina i da je „sporazumno okončana“. Portparol je takođe rekao da Gejtsova odluka da napusti upravni odbor kompanije „ni na koji način nije povezana sa ovom stvari“.

Razvoj se dogodio usled razvoda suosnivača Majkrosofta od supruge nakon 27 godina braka. Par je objavio svoju odluku ranije ovog meseca, napominjući, međutim, da će nastaviti svoj rad sa Fondacijom Bil & Melinda Gejts.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More