Da li ste znali da Beograd ima ulicu u ovom gradu u Izraelu?

Foto: Printscreen RTS.RS
234

U Sderotu, gradu od nekih 30.000 stanovnika, udaljenom tri kilometara od Pojasa Gaze, koji je bio najviše raketiran za vreme poslednjeg sukoba, nalazi se Beogradska ulica. U tom delu Izraela i dve šume nose naziv po srpskim istorijskim ličnostima.

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić navodi za RTS da je Beograd prepoznat kao najpromotivniji za međunarodnu saradnju iz Sderota u jugoistočnoj Evropi.

Foto: Printscreen RTS.RS

“I to nama svakako služi za čast. A, inače kao grad heroj i kao neko ko je pretrpeo najviše reketiranja tokom svih poslednjih ciklusa uključujući nažalost i poslednji iz Pojasa Gaze, svakako da oseća neku vrstu solidarnosti sa gradovima koji su imali tešku sudbinu tokom 20 veka”, objašnjava Nikolić, piše RTS.RS.

Dodaje i da dve šume nose naziv po srpskim istorijskim ličnostima.

“Šuma Jevrejskog nacionalnog fonda na severu Izraela nazvana je po viteškom kralju Aleksandru Karađorđeviću Ujednitelju dok je šuma u neposrednoj blizini Kibuca Ginogarm u Donjoj Galileji nazvana po kralju Petru Prvom Karađorđeviću”, navodi Nikolić.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More