U Italiju stigli prvi američki turisti, a i Italijani su željni odmora, jedan podatak to i pokazuje

Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
213

Italijanske vlasti najavljuju za sledeći mesec potpuno ukidanje antikovid mera, uključujući i policijski sat i zabranu da se u restoranima gosti primaju i u zatvorene prostore.

Efekat je već vidljiv, zabeležen je bum rezervacija koje su Italijani napravili za 2. jun, Dan Republike, izveštava list “Stampa”.

Devet miliona Italijana krenuće na putovanja, procenjuje Federacija vlasnika hotela, a na osnovu već napravljenih rezervacija u turističkim mestima na moru, planini i najviše u stukturama takozvanog seoskog turizma.

Boravak u kućama koje se bave seoskim turizmom, a takvih u Italiji ima 24.000, veoma je popularno među Italijanima zbog nižih cena, ali i činjenice da se nalaze blizu mesta stanovanja i mogu biti dobar izbor za kratkotrajni odmor.

Italija: Stigli prvi američki turisti

Prvi avion sa 300 američkih turista sleteo je danas na rimski aerodrom “Fjumičino”, nakon što su obnovljena turistička putovanja između Italije i SAD posle prekida zbog pandemije kovid-19, izveštava agencija Ansa.

Američki turisti doputovali su takozvanim “kovid fri” letom, što podrazumeva da su pre putovanja svi bili testirani na zarazu, a istu proceduru su prošli i na rimskom aerodromu.

Grupu od 300 američkih turista na aerodromu su dočekali predstavnici lokalnih vlasti i turističkih organizacija, a kao dobrodošlicu uručuili su im poklone sa tipičnim italijanskim gastronomskim proizvodima.

“To je simboličan gest kojim želimo da im pokažemo dobrodošlicu i nadu da će, s normalizacijom epidemiološke situacije, krenuti normalan život i turistička putovanja”, izjavio je direktor operative grupe letova aerodroma “Fjumičino” Ivan Basato.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More