Vučić: Najveća prosečna plata u regionu, Srbija nastavlja da raste

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs
169

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas, obraćajući se članovima Glavnog dobora SNS, da Srbija danas ima najveću prosečnu platu u regionu, da su u odnosu na prošlu godinu porasle i trgovin i industrijska proizvodnja, te da će naša zemlja nastaviti da raste i da se bori da ponovo bude u vrhu evropskih država po stopi rasta.

Vučić je rekao da je Srbija u prethodnoj godini imala najbrži rast, koji je bio minus 0,9, ali dok su druge države beležile rast od minus 15 do minus pet, niko nije bio ni blizu naše zemlje.

To je, kako je rekao, postignuto zahvaljujući velikom trudu, radu i energiji pojedinih članova vlade, ali pre svega, građana, uz zahvalnost na disciplini i strpljenju penzionerima, koji su, kaže, uvek uz svoju državu.

Dodao je da su u zemlji, uz tu stopu rasta, značajno povećana primanja građana.

Vučić je ukazao da je 2014. godine, Srbija bila 4. u regionu po visini prosečne plate, a ispred su bile i Crna Gora, i to za oko 180 evra, kao i BiH.

“Danas je Srbija po visini prosečne plate u regionu ubedljivo prva. Srbija u martu beleži prosečnu platu 556 evra”, istakao je Vučić, dodajući da je to bilo veoma teško i gotovo nemoguće napraviti, ali je uspeh ostvaren zahvaljujući teškim reformama iz 2014. godine.

U godinama koje dolaze imaćemo još bolje rezultate, zbog tada preduzetih mera, podvukao je Vučić.

“Imali smo rak u ekonomiji, tada su se otvarali samo bankovni računi tajkuna. Uspeli smo da to promenimo, da Srbija bude zemlja koja se gradi i napreduje”, rekao je Vučić.

Istakao je da je u odnosu na april prošle godine trgovina je napredovala za 47 odsto, a industrijska proizvodnja 42 odsto.

“Pokazali smo da dižemo zemlju. Izgradili smo puteve, pruge, izgradićemo više nego generacije pre nas. Uspeli smo, jer verujemo u sebe i nismo se osvrtali na one koji su nam dobacivali i gađali kamenčićcima dok smo gurali veliki kamen ka vrhu. Jer smo očuvali jedinstvo stranke, borili se protiv svih različitih uticaja, a na civilizovan demokratski način prevladmo probleme unutar svoje organizacije”, rekao je Vučić.

Poručio je da će Srbija nastaviti da raste i pokušati da bude u samom vrhu Evrope po stopi rasta.

“Da vide građani da paradigmu gubitnika možemo da preokrenemo”, rekao je Vučić.

Nijedan nonpejper nisam podržao,jer su za nezavisnost KIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiju čekaju veliki pritisci i da će za sve biti kriva, kao i da nijedan non-pejper nije podržao pošto svi predviđaju nezavisno Kosovo.

“Navikao sam na to da sam postao personifikacija za sve. BBC dva dana drži tekst o non-pejperima, za koje sam ja kriv. Ni luk jeo, ni luk mirisao. Nijedan non-pejper nisam podržao, jer je u svakom od njih Kosovo nezavisno. I opet sam zbog nečeg kriv, a ko će drugi, kada oni to sami puštaju i rade da bi unosili dodatnu nervozu i da bi mogli da nađu krivca”, rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

Kaže da je opet on krivac, jer niko od tih zemalja još od nezavisnosti Srbije proklamovane 1878. godine na Berlinskom kongresu nije želeo snažnu Srbiju.

Dodao je da su uvek pravili premeštanje stanovništva, mešali se u sve i svašta, kontrlisali manastire još s kraja 19. veka do danas.

“Uvek su videli Srbiju kao remetilački faktor”, rekao je Vučić i istakao da je cilj tih zemalja uvek bio da se Srbija smanji u svakom smislu i optuživali je za hegemonizam kad god je jačala.

GO SNS jednoglasno prihvatio ujedinjenje sa SPAS-om

Glavni odbor SNS doneo je danas jednoglasno odluku o ujedinjenju sa SPAS-om.

Na pitanje predsednika SNS Aleksandra Vučića ko podržava odluku o davanju odobrenja da članovi SPAS-a pristupe u celini SNS-u, svi članovi GO SNS glasali su za.

Vučić je, uvodeći ovu temu, rekao da želi da brzo završi ovu tačku dnevnog reda kako bi mogao da pozove ljude iz SPAS-a, koji su od danas članovi SNS, da uđu u salu.

„Za nas je važno da radimo na jedinstvu Srbije, na ujedinjavanju po svim ključnim pitanjima, da ne dozvolimo da društvo i država budu podeljeni kakvi su bili decenijama i vekovima, već da se borimo za jasnu većinu koja bi donosila rezultate. Rezultat je nova paradigma SNS, i nisu samo ideološke razlike koje moraju da postoje prema drugima, već ono što ostavljamo iza sebe, šta radimo za građane Srbije“, poručio je on.

Vučić je kazao da je učestvovao u pregovorima sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, jer je hteo da se ne samo cepaju sve političke organizacije, već da se pokaže odgovornost, ozbiljnost, posvećenost, i da može da se ujedinjuje i da velika porodica SNS bude politička stranka koja će da dovodi ljude, a ne “po modelu nekih drugih koji se cepaju svako malo, i postaju valjda odgovorniji ako pocepaju više puta svoje stranke”.

„Naša stranka ne sme nikada da bude ono što su bile neke druge. Znate na koje mislim, ali neću da govorim o njima i pridajem im time pažnju. Naša stranka mora da vodi brigu o interesima naroda i okuplja sve one kojima je to ključni cilj“, rekao je Vučić.

On je ukazao da je postignuta saglasnost oko svih naznažnijih ciljeva.

„Važno je da pred velike događaje koji nas očekuju, velike pritiske o svim ključnim temama, ali i nastavak izuzetnih rezultata koje postižemo u ekonomiji i zdrastvu da imamo još više snage ljudi i energije, da ne čuvamo pozicije unutar stranke samo za sebe, već obezbeđujemo pristup i novi ljudima i da se pripremimo za skupštinu stranke“, rekao je on.

Vučić je najavio da će Skupština stranke biti održana između 21. oktobra, kada je godišnjica stranke, do 24.oktobra.

„Imaćemo više plenuma, donositi važne odluke, razna dokumenta, kao što je programska za budućnost, i to ne samo do 2025.,već prvi put do 2030.“, najavio je Vučić.

Kada se završi Skupština ostaje posao u državi, i onda ulazi stranka u izbore, gde će, veruje, voditi pobedničku kampanju.

Vučić: Hvala zdravstvenim radnicima za sve što su učinili

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je svim lekarima i zdravstvenim radnicima na svemu što su tokom proteklih godinu dana, tokom epidemije korona virusa, učinili i što su se borili za svaki život.

“Teško vreme je iza nas i zato želim da se zahvalim lekarima, medicinskom osoblju na tome što su prethodnih godinu dana radili više od svih drugih, borili se za svaki život u zemlji”, rekao je Vučić na početku obraćanja u otvorenom delu sednice Glavnog odbora SNS.

Dodao je da je, zahvaljujući njima, u toj borbi za život, Srbija bila nešto uspešnija od većine drugih zemalja.

Vučić:Dobio sam ostavku Stefanovića

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsednika Gradskog odbora SNS u Beogradu.

“Mi ćemo naše odnose da rešavamo unutar stranke”, poručio je Vučić, u obraćanju u otvorenom delu sednice Glavnog odbora.

On je istakao da u SNS nikada neće biti skidanja glava, ma koliko bi neki, kako kaže, to voleli.

“Biće poštovanja koje se pokazuje prema svima, ali i procenijivanja svačijih grešaka i polaganja računa, kao u svakoj političkoj demokratskoj stranci”, rekao je Vučić.

On je dodao da će u narednom periodu Glavni odbor ovlastiti Predsedništvo stranke da donese odluku ko će do skupštine stranke voditi najveći odbor u Srbiji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More