RIZIK MANJI ALI I DALJE POSTOJI: Pozitivno 274, preminulo 10 osoba

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP
146

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.296 osoba, od kojih je pozitivno 274 dok je, nažalost, 10 osoba preminulo. Na respiratorima je u poslednjem danu bilo 55 pacijenata.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 10.189 osoba, od kojih je pozitivno bilo 330. Preminulo je 11 osoba, dok je na respiratorima bilo 59 pacijenata.

Epidemiolog Predrag Kon istakao je danas da je u poslednjih sedam dana broj obolelih u Srbiji smanjen na 360 dnevno, a u Beogradu na 65, što je, u odnosu na pre mesec i po dana “fantastično”.

Pripreme za leto: EVROPSKE ZEMLJE postepeno ukidaju KORONA-RESTRIKCIJE, evo koja su najnovija pravila!

 

“Međutim, virus je još uvek prisutan”, dodao je Kon i ukazao da se uzrast obolevanja pomera na mlađe.

“Nije bez veze doneta odluka da se čeka 21. jun”, rekao je Kon.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodina doktor Vladimir Petrović kaže da je u Srbiji registrovan porast stope reinfekcije za 25,7 odsto nakon početka dominacije britanskog soja virusa.

“To je situacija u kojoj se trenutno nalazimo”, kazao je on.

Čini je 10 članova. Među njima je i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek koji ističe da će time biti obuhvaćeni i oni koji se nisu lečili u bolnici, a takvih, napominje, nije mali broj.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More