RAJ NA ZEMLJI! Novi turistički dragulj u Njujorku: Plutajuće ostrvce posećenije od Central parka (FOTO+VIDEO)

321

Iako nije ni približno toliko veliki kao čuveni Central park, Malo ostrvo (Little island NYC), najnoviji park i atrakcija Njujorka, vredi posetiti.

Otvoreno duž zapadne strane Velike jabuke, Malo ostrvo pluta rekom Hadson. Novi park donosi gradu niz novih kulturnih događanja, ali i fantastično mesto za uživanje u gradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eugene Lazarev (@vgnlzrv88)

Kako se ponovo putuje, Malo ostrvo, koje je otvoreno 20. maja, pružiće nov pogled na Njujork, kako redovnim posetiocima, tako i turistima. Iako je otvoreno tek pre nekoliko dana, već je postalo popularno među stanovnicima Njujorka.

Malo ostrvo su velikim delom finansirali milioneri – biznismen Beri Diler i poznata dizajnerka Dajana fon Firstenberg. U pitanju je pravi dragulj vredan 260 miliona dolara koji spaja prirodu, umetnost i budućnost. Na plutajućem ostrvcetu se nalazi amfiteatar, pešačke staze, mesta za prodaju hrane i pića i još mnogo toga. Između ostalog, ovde će se održavati i besplatni javni umetnički performansi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ryan Brodsky (@ryinnycity)

Svi sadržaji smešteni su među preko 350 vrsta cveća, drveća i zelenila. Amfiteatar (The Amph) moći će da primi 687 posetilaca, dok se na centralnom trgu nalaze mesta za sedenje i posluživanje hrane i pića (The Play Ground). Tu je i intimna pozornica, kao i travnjak (The Glade), odakle se pružaju fantastični pogledi na park, Njujork i reku Hadson. Malo ostrvo je dizajnirao Tomas Hedervik (Heatherwick Studio).

Ono što je u Njujorku uvek najinteresantnije, Malo ostrvo uspeva da ponudi posetiocima brdašca i vidikovce sa kojih se pružaju zadivljujući pogledi na čuvenu panoramu Njujorka. Istovremeno, ovo mesto prikazuje najbolje od prirode u jednom od najurbanijih svetskih okruženja, ističe Travel Magazine.

Ovo bi mogla biti mini-verzija poznate atrakcije u Singapuru, “Gardens by The Bay”. Za razliku od singapurske atrakcije, ovde nema futurističkih svetlosnih tornjeva, ali ima više umetničkog prostora.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More