Eksperiment javnog zdravlja: Nekoliko hiljada ljudi, sa maskama i negativnim testovima na koronu na probnom koncertu u Parizu (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori
130

Više hiljada ljudi, sa maskama i negativnim testovima na korona virus, danas je u pariskoj areni prisustvovalo koncertu u okviru eksperimenta javnog zdravlja kako bi se Francuska pripremila za ponovno održavanje velikih događaja.

Na koncertu su nastupali francuska rok grupa ””Indošin”” iz 1980-ih i Ð Etjen de Kresi, prenosi AP.

Pripreme za leto: EVROPSKE ZEMLJE postepeno ukidaju KORONA-RESTRIKCIJE, evo koja su najnovija pravila!

 

Uprava pariske javne bolnice pomogla je u organizaciji događaja kako bi utvrdila da li je bezbedno dozvoliti 5.000 maskiranih ljudi da plešu zajedno u zatvorenom prostoru koncertne arene bez držanja distance. Ulaz na šou je bio besplatan, ali je bilo potrebno uraditi tri testa – dva pre i jedan nakon koncerta. Prema navodima bolničkih vlasti, da bi dodatno smanjili rizik, organizatori su dozvolili prisustvo samo osobama starosti između 18 i 45 godina bez hroničnih bolesti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Francuska ne dozvoljava takve muzičke koncerte od početka 2020. godine. Kulturna mesta bila su zatvorena veći deo proteklih 14 meseci, jer su vlasti pokušavale da zaustave neprekidne navale virusnih infekcija koje su punile bolnice i bile povezane sa više od 109.000 smrtnih slučajeva, navodi AP.

Francuske stope hospitalizacije obolelih od kovida 19 i potvrđeni slučajevi konstantno se smanjuju poslednjih nedelja kako se povećava broj vakcinacija.

Slični test koncerti održani su nedavno u drugim evropskim zemljama, uključujući Španiju, Holandiju i Veliku Britaniju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More