Joanikije na grobu patrijarha Pavla: Bez sloge i jedinstva ne možemo napred (FOTO)

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
279

Potpuno sam se prepustio volji božijoj i očigledno da je božija volja preko arhijereja Srpske pravoslavne crkve ispunjena, kazao je mitropolit Joanikije, odgovarajući na pitanje da li je očekivao da upravo on bude izabran za naslednika mitropolita Amfilohija, prenose danas mediji u Crnoj Gori.

Joanikije je u kratkoj izjavi za Dan naglasio da su nam sloga i jedinstvo potrebni “kao vazduh i hljeb i kao disanje”.

Novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije kazao je sinoć i da želi mir, sreću, slogu i svaki napredak Crnoj Gori. On je istakao da bez sloge i jedinstva ne možemo napred, prenosi portal CdM.

Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) odlučio je juče u Hramu Svetog Save u Beogradu da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude novi mitropolit crnogorsko-primorski.

Sabor izabrao naslednika Amfilohiju: Vladika Joanikije na čelu MITROPOLIJE crnogorsko-primorske

Joanikije je na toj poziciji nasledio pokojnog mitropolita Amfilohija, koji je preminuo 30. oktobra prošle godine od posledica korona virusa.

Oglasio se Sabor SPC nakon zasedanja, ovo su teme kojima je posvećena pažnja

Mitropolit Joanikije na liturgiji u manastiru Rakovica

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije jutros je sasluživao na liturgiji u manastiru Rakovica, preneli su mediji.

Službu su vodili episkop mileševski Atanasije Rakita i episkop buenosajreski Kiril Bojović, a mitropolit Joanikije je nakon službe posetio grob patrijarha Pavla, koji je sahranjen u manastiru Rakovica, prenele su Novosti.

Na društvenim mrežama su objavljene fotografije mitropolita koji je odao poštu pokojnom poglavaru Srpske pravoslavne crkve.


Mitropolit Joanikije je juče, odlukom patrijarha Porfirija, seo na tron Svetog Petra Cetinjskog i postao naslednik blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More