U Italiji “povratak u normalnost” u TRI REGIJE, evo šta to podrazumeva

Foto: Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP
157

Prema odluci ministra za zdravstvo Roberta Sperance, a na osnovu epidemioloških podataka, od sutra prestaju ograničenja uvedena zbog pandemije kovida19 u tri italijanske regije – Sardinija, Molize i Friuli-Venezija-Ðulia, prenosi agencija Ansa.

Te regije se vraćaju u takozvane “bele zone”, gde je rizik od širenja zaraze korona virusom nizak.

U tri regije koje se “vraćaju u normalu”, broj novozaraženih je ispod 20 na 100.000 stanovnika, a to znači da je širenje zaraze pod kontrolom.

Ostale italijanske regije ostaju u takozvanim “žutim” zonama, a to znači da su na snazi blage mere ograničenja, uključujući i policijski sat u 23 sata.

Italija je još u martu pokušala da sasvim ukine anti-kovid ograničenja na Sardiniji, gde je tada incidencija novozaraženih bila niska, ali je nakon mesec dana eksperimenta, broj zaraženih kritično porastao, pa su u celoj regiji iznova uvedene stroge anti-kovid mere.

Povratak “u normalnost” podrazumeva otvaranje sala igara na sreću, bazena, arheoloških parkova, kulturnih centara, organizovanje koncerata, proslava i venčanja, otvaranje diskoteka, gde je dozvoljeno družiti se i piti, ali još nije dozvoljeno plesati.

U celoj Italiji ostaje na snazi obaveza nošenja zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom, a preporučuje se održavanje fizičke distance i lične higijene.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More