Željko Džek Dimić u poseti Srbiji: Volim da radim ovde, na svom jeziku, što mi najviše i nedostaje tamo „preko velike bare“ (FOTO)

Foto: Youtube/printscreen
360

Retki su glumci sa ovih prostora koji ostvare uspešnu karijeru u Americi. Jedan od njih je Željko Džek Dimić, koji je ostvario više od 85 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, a gledamo ga i u veoma popularnim američkim serijama.

Iz Njujorka je u Beograd stigao američki glumac našeg porekla, Željko Džek Dimić, zbog uloge u seriji Slobodana Skerlića Klan.

Njegov boravak u Srbiji iskoristila je Marija Miljević Rajšić za razgovor „Na jutarnjoj kafi“ nacionalne televizije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack Dimich (@jackdimich)


Kako teče snimanje i koju ulogu Vi tumačite?

– Dobio sam ulogu Mileusnića i sa zadovoljstvom sam je prihvatio. Ja volim da radim ovde, na svom jeziku, što mi najviše i nedostaje tamo „preko velike bare“.

Uparavo ste stigli iz Njujorka. Kakva je situacija tamo kada je reč o koroni?

– Mnogo bolja. Sve se polako otvara. Skoro sve je otvoreno do nekih 90 odsto. Najnovija vest je da se od 1. juna otvaraju i bazeni, čak, gde su oni bili najrigorozniji, ne znam zbog čega. I Brodvej se otvara 1. septembra.

Za Vas mnogi kažu da ste naš najuspešniji glumac u Americi. Odigrali ste čak 85 uloga na filmu, serijama i u pozorištu. Koje su neke najvažnije uloge?

– Nikola Tesla, naravno, jedna od najdražih u filmu Teslin narod, Željka Mirkovića. U ime sina gde sam prvi put dobio glavnu ulogu i imao sreću da film bude kvalifikovan za Oskara u kategoriji kratkog igranog filma. Ima ih mnogo, sve su mi uloge drage, pošto svaku ulogu tretiram kao prvu, kao da nikad ništa nisam radio i kao poslednju, kao da više nikad neću ništa raditi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack Dimich (@jackdimich)


Kada je reč o serijama, mnoge Vaše uloge gledamo i mi ovde na raznim platformama, a koje biste izdvojili?

– Si-Es-Aj, Red i zakon, Kasl, Burn Notice, Blue Bloods, StartUp koja upravo ide na Netfliksu. Glumac u Americi živi od filma i televizije, međutim, pozorište je moja ljubav, ali eto samo šest predstava sam uradio u Americi, što je meni malo. Ali jednog dana kada budem malo duže ovde onda ću da se posvetim više pozorištu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack Dimich (@jackdimich)

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More