Novi pad novoobolelih: U Srbiji 178 zaraženih, deset ljudi preminulo

FOTO: TANJUG/ NATASA LAZAREVIC
225

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 6.679 građana od kojih je 178 novozaraženih.

Preminulo je 10 pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 56  oboleli.

Podsetimo, dan ranije je na korona virus testirano 9.296 građana od kojih je 274 novozaražena. Preminulo je 10 pacijenata, a na respiratorima bilo njih 55.

Pripreme za leto: EVROPSKE ZEMLJE postepeno ukidaju KORONA-RESTRIKCIJE, evo koja su najnovija pravila!

 

Ukupan broj datih doza 4.557.136. Broj građana koji su primili prvu dozu i onih koji su primili obe je 2.250.220. Ukupan broj građana koji su primili obe doze 2.036.916.

Presek po gradovima

Za 24 sata u Beogradu je registrovano još 57 novozaraženih korona virusom, a dvocifreni je još i Kragujevac sa 13. Užice 8. Niš i Čačak po 5. Ostala mesta manje od pet.

Inače, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević navela je da je u toku jučerašnjeg dana po prvi put nakon godinu dana detektovan jednocifren broj korisnika koji su pozitivni.

– Do ovog momenta vakcinisano je oko 90 odsto korisnika ustanova socijalne zaštite. Pokazali su se kao izuzetno odgovorni i juče smo po prvi put od početka pandemije imali jednocifren broj obolelih – rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Navela je da vakcina ima, da građani mogu da biraju između četiri cepiva, i poručuje da je “svako od nas podjednako bitan, da ne možemo da uspemo ako ne budemo ujedinjeni protiv virusa”.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More