Mandić: Kad se pomene Srbija dobijaju napad histerije

Foto: wikipedia
408

BEOGRAD – Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da je odluka Višeg suda u Podgorici da se njemu i lideru Demokratske narodne partije Crne Gore Milanu Kneževiću ponovo oduzmu pasoši „deo opšte atmosfere, neviđene antisrpske histerije u kojoj režim traži protivnike na svim stranama, od sveštenstva intelektualaca, političkog vrha Srbije do političkih predstavnika srpskog naroda iz Crne Gore“.

„Sve se to mora shvatiti ozbiljno i srpski narod, od Banjaluke do Beograda i Podgorice, mora da reaguje razumno i pokaže jedinstvo“, naveo je Mandić za „Večernje novosti“.

On je ocenio da se odlukom o ponovnom oduzimanju pasoša njemu i Kneževiću „nastavlja progon i državni teror nad Demokratskim frontom (DF)“ čiji su oni lideri.

To je školski primer kako se silom i represijom onemogućava funkcionisanje najveće opozicione grupacije u Crnoj Gori. Sudovi rade po uputstvima vrha vlasti, kao njihova ekspozitura i sve odluke se donose u malom krugu ljudi koji pokušavaju da nanesu štetu DF, najvećem protivniku režima“, rekao je Mandić.

On je ocenio da je najnovija odluka podgoričkog suda „politička, diskriminatorska“ i da za cilj ima da se „dvojici srpskih političara iz Crne Gore onemogući komunikacija sa političarima i intelektualcima, prvenstveno iz Srbije, Rusije i Republike Srpske, kao i s određenim adresama iz EU“.

Mandić je dodao da se „sve uklapa u najavljene proslave povodom stogodišnjice ujedinjenja Crne Gore i Srbije“.

„Obeležavanje velike Skupštine srpskog naroda može da smeta samo onima koji su se odrekli svojih predaka i za koje istorija počinje od Jajca 1943. i referendumske krađe 2006. godine. Moram da primetim da su se ideologija i duh Sekule Drljevića duboko usadili u delove crnogorske vlasti i to nije dobro“, ocenio je Mandić.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More