Produženje ograničenja avio putovanja za Grčku: Na more i dalje samo autobusom i kolima, ali zabrana ne važi za sve srpske državljane

foto: Youtube Printscreen
212

Grčka uprava za civilno vazduhoplovstvo (CAA) najavila je produženje ograničenja avio putovanja kako bi sprečila širenje kovid-19 do 6.00 u ponedeljak, 7. juna.

Premijer Micotakis: Grčka spremna da aktivira sertifikat pre 1. jula

 

Iz zabrane su izuzeti putnici koji putuju iz esencijalnih razloga i osobe sa stalnim boravkom iz 22 zemlje: Srbije, Australije, Severne Makedonije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD, Velike Britanije, Izraela, Kanade, Belorusije, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Katara, Kine, Kuvajta, Ukrajine, Ruande, Rusije, Saudijske Arabije, Singapura, Tajlanda i Bosne i Hercegovine.

Svi putnici koji stižu u Grčku moraju da popune i predaju PLF obrazac na sajtu https://travel.gov.gr koji sadrži njihove podatke o kontaktu u zemlji.

Svi putnici stariji od pet godina koji ulaze u zemlju moraju da prilože sertifikat izdat od javnog organa ili ovlašćene laboratorije o vakcinaciji protiv kovida, negativni PCR test ili dokaz da su se oporavili od virusa.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More