Isplivala fotografija Klinta Istvuda kada je snimao na PETROVARADINU, danas slavi 91. rođendan, a jednu VELIKU ULOGU je ODBIO! (FOTO)

I u desetoj deceniji poznati glumac snima, a evo kako je izgledalo snimanje filma "Ratnici" u tadašnjoj JUGOSLAVIJI!

Foto: youtube/printscreen
325

Legendarni Klint Istvud 31. maja slavi svoj 91. rođendan. Njegova prebogata karijera i dan danas traje, budući da je još uvek snima. I u desetoj deceniji.

O njegovom životu može komotno da se se napiše roman, a povodom njegovog rođendana, evo i nekih zanimljivosti, piše “Telegraf”.

Klin Istvud je svetsku slavu stekao igrajući i u vesternima, a jedna od njegovih najupečatljivijih uloga bila je uloga Blondija u ostvarenju “The Man with No Name” reditelja Serđa Leona.

Međutim, slavni glumac nije bio prvi izbor da igra taj lik. Uloga je bila prvo ponuđena Eriku Flemingu, ali je on odbio, jer je smatrao da ne bi bio dovoljno plaćen. Ulogu Blondija su takođe odbili Čarls Bronson, Henri Fonda i Ričard Herison.

Serđo nije hteo Klinta, jer ga je smatrao pozadincem. Međutim, Leone je popustio, te je uloga poverena Istvudu.

Klint Istvud se nikada nije drogirao, ali pivo uvek može

Iako je živeo na mestima gde je upotreba droge bila uobičajena stvar, Klint je nije konzumirao.

– Prošao sam šestedesete i sedamdeset godine uz pivo. Nikada se nisam drogirao. Uvek sam mislio da su pivo i neke druge stvari dovoljno dobre – rekao je Klint.

Klint Istvud je snimao u Jugoslaviji

Klint Istvud je 1969. godine posetio i Jugoslaviju, zbog potreba snimanja ratne komedije “Ratnici” (Kelly’s Heroes). Ovo je bila američko-jugoslovenska koprodukcija, u režiji Brajana Hatona, pa je ekipa filma snimala u selu Vižinada u Istri, u Špicerovom dvorcu u Beočinu, kao i u Obrenovcu, gde je za potrebe snimanja srušen stari železnički most na Kolubari.

Pored Istvuda, u “Ratnicima” glume i Teri Savalas, Donald Saterlend, Hari Din Stanton, Don Rikls, Karol O’ Konor i drugi.

Za film “Prljavi Hari” mu nije bio potreban kaskader, Klint ne bi dobio ulogu da se Frenk Sinatra nije povredio.

Da, Klint je za ovo popularno ostvarenje sve radio sam. Ono što je zanimljivo da ni za ovaj film nije bio prvi izbor. Za ulogu prljavog Harija konkurisali su Stiv Mekvin, Robert Mičam, ali i Frenk Sinatra. Slavnom pevaču je na kraju poverena ulogu, ali je povredio ruku, tako da nije mogao da glumi u filmu. Frenka Sinatru zamenio je Klint Istvud, a ostalo je istorija, piše mentalfloss.com.

Klint Istvud je ranih pedesetih imao avionsku nesreću. Naime, avion u kojem je bio je ostao bez goriva, te je pao u okean.

Srećom, i pilot i Istvud, koji su bii su u letelici, su preživeli, a morali su da plivaju 5 kilometara kako bi stigli do obale.

Klint je takođe sertifikovani pilot. Licencu je dobio 1989. godine.

Klint Istvud je odbio veliku ulogu, ulogu Džejmsa Bonda

Klintu je ponuđeno da igra agenta 007 1967. godine nakon što je Šon Koneri napustio franšizu. Iako je tražio tada još uvek svoje mesto u Holivudu, Istvud je ipak odlučio da odbije da igra Džejmsa Bonda.

– Ponuđen mi je odličan novac da glumim Džejmsa Bonda. Ali za mene, to je bila nečija druga “šljaka”. To je više Šonov fazon. Nisam se osećao ispravno da igram tu ulogu – priznao je svojevremeno Klint Istvud, a prenosi ranker.com.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More