Ovo je žena koja je ČOLI osvojila SRCE: Retko ko zna kako ona izgleda, a u braku su punih 20 godina! (FOTO, VIDEO)

Ona je ljubav najveće BALKANSKE ZVEZDE!

Foto: youtube/printscreen
166

Zdravko Čolić (70) zlatnim slovima ispisanu muzičku karijeru započeo je 1972. godine i traje do danas. Najuspešniji i najomiljeniji pevač sa prostora bivše Jugoslavije je definitivno najveće ime naše pop muzike.

Rođen je 30. maja 1951. godine u Sarajevu. U detinjstvu se bavio sportom, bio je golman u juniorskom timu Železničara i trkač na 100m. Iako je imao odlične sportske rezultate, nikada nije osvojio neki veći trofej. Pored toga glumio je u dečijim pozorištima, svirao gitaru i pohađao muzičku školu, piše “Stil.kurir.rs”.

“Malo ko bi ga prepoznao”! Čola danas puni 70. godina, komšije otkrivaju njegovu pravu stranu (FOTO)

Prekretnicu u njegovom životnom opredeljenju je bilo amatersko takmičenje pevača u Bijeloj, gde je učestvovao na nagovor prijatelja i osvojio drugo mesto. Radio je u grupama Mladi i lijepi, Ambasadori, koja je bila sastavljena od vojnih muzičara, kasnije 1970. godine u grupi Novi ambasadori. Iste godine na festivalu Vaš šlager sezone učestvuju sa pesmom ,,Plačem za tvojim usnama”.

Zdravko Čolić je u to vreme dobio ponudu da postane član Indeksa u slučaju da Davorin Popović napusti grupu, a da dotle vežba sa grupom. Ipak, uspeh Ambasadora na Šlageru sezone je skrenuo pažnju Kornelija Kovača na Čolića i on ga poziva da postane pevač Korni grupe umesto Dada Topića, što on i prihvata.

Posle dva snimljena singla, shvata da se teško uklapa u rad grupe i sporazumno ih napušta posle pola godine zajedničkog rada. Njegova solo karijera je počela nastupom na festivalu Vaš šlager sezone 1972. godine, gde je dobio pesmu ,,Sinoć nisi bila tu”, koja je u prvom trenutku bila namenjena Josipi Lisac, a koja je odustala od nje.

Osvojio je nagradu za interpretaciju i treće mesto publike. 1973. godine sa pesmom ,,Gori vatra”, Čolić predstavlja Jugoslaviju na izboru za Pesmu Evrovizije u Luksemburgu. Ta pesma je postala veliki hit na domaćoj sceni, ali je na takmičenju osvojio pretposlednje mesto. Narednih godina veoma uspešno nastupa na mnogobrojnim festivalima.

Najbolji saradnik Čolića je postao Kornelije Kovač, a njihova saradnja bila je dugotrajna. Već u drugoj polovini sedamdesetih godina je postao jedna od najvećih zvezda domaće scene, a u to vreme je počela i histerija lepšeg pola za ovim izvođačem. To je posebno došlo do izražaja posle beogradskog koncerta u sklopu njegove prve jugoslovenske turneje sa Indeksima, kada je masa devojaka lomila izloge Jugotonove prodavnice, gde je davao autograme, kako bi mu se približila.

Foto: youtube/printscreen

U narednom periodu, kordoni milicije su morali da sprečavaju ovakve incidente. Album ,,Ako prideš bliže”, izdat 1977. godine, prodat je u više od 700.000 primeraka. Turneja koja je usledila je uključila baletsku grupu Lokice, koje su bile prava atrakcija. Epitet najveće jugoslovenske estradne zvezde je opravdao koncertom na stadionu Crvene zvezde 5. septembra 1978. godine, gde se okupilo preko 60 000 ljudi. Razglas nije bio dobar, tako da deo publike nije uopšte čuo pesme. Sav prihod je ustupio Savezu slepih.

Krajem 1978. godine odlazi na odsluženje vojnog roka u Valjevo. Prvi sledeći album je snimio 1980. godine. Taj i sledeći album su snimani u Britaniji, a doneli su malo rokerskiji zvuk nego na prethodnim albumima. Velika saradnja je ponovo ostvarena sa Kornelijem Kovačem, ali i sa drugim zvučnim imenima poput Gorana Bregovića, Đorđa Balaševića, Arsena Dedića, Kemala Montena i Marine Tucaković. Prvi put Zdravko se oprobao kao autor muzike u pesmi ,,Što si prepotentna”.

Turneja koja je usledila je uključila i gostovanje u Prištini, u kojoj zbog demonstracija početkom osamdesetih godina, niko nije gostovao više od godinu dana. Njegov reklamni spot za album je bio zabranjen, jer je slogan iz spota ,,Nova diverzija Zdravka Čolića” bio veoma tendeciozan za to vreme. Album ,,Ti si mi u krvi” iz 1985. godine sem pesama ,,Ti si mi u krvi” i ,,Pamti me po dobru”, koje su prošle dobro, doneo je pesme koje su imale u sebi novokomponovani narodnjački zvuk. To je propraćeno veoma lošim kritikama i drastičnim padom prodaje izdanja.

Početkom 1987. godine je priveden u stanicu milicije pod optužbom da je obavljao kupovinu deviza na crno. Pronađeni novac mu je oduzet i dobio je pozamašnu novčanu kaznu. Mediji su od ovog događaja napravili skandal iako je zakon kršen na sličan način od strane mnogih. 1990. godine radi album sa Bregovićem ,,Da ti kažem šta mi je”, na kom se pojavila obrada narodne pesme ,,Čaje šukarije”, u kojoj mu je partnerka devojčica Ivana, koja je pobrala simpatije mnogih zahvaljujući ovom nastupu.

Kada je počeo rat, Čolić se preselio u Beograd, gde do danas, s vremena na vreme, nastupa i publikuje albume.

Privatni život

Legendarni Čola, kao miljenik žena svih generacija dobijao je 200 ili 300 pisama dnevno od obožavateljki, a privatno kada se svetla reflektora ugase oduvek je važio ua porodičnog i mirnog čoveka koji o svom privatnom životu nije voleo da često priča u medijima. Ali, jednom prilikom je rekao da je u životu voleo samo tri puta.

Prvu dugu vezu od četiri godine je imao sa Jasnom Dulić, balerinom iz grupe „Lokice“.

Sledeća veza je trajala sedam godina sa manekenkom iz Rijeke, Elizabetom Vidas. Ona je pored sadašnje upruge, jedina žena koju je poljubio u javnosti.

A onda je stigla treća sreća! Sadašnju ženu Aleksandru koja mu je rodila dve ćerke- Unu i Laru, upoznao je 1989. godine u Makarskoj. Nastavili su da se viđaju u Beogradu gde je ona studirala geografiju. Na večnu ljubav zakleli su se 1. maja 2001. godine posle 11 godina veze.

Aleksandra ga je privukla jednostavnošću i mnogim postupcima kojima mu je davala do znanja da joj je stalo i da brine o njemu.

S obzirom da ona ne voli da se eksponira javno, retko ko zna kako ona zapravo izgleda!

– Venčali smo se na Prvi maj potpuno spontano, svi su mislili da je skrivena kamera, jer smo pošli na uranak. Dugo smo bili u vezi, pa je to bilo ili dža ili bu. Poštovanje i prijateljstvo mora da postoji. Veze koje duže traju, za onog ko može da ih izgura, nisu nekad loše, u smislu zajedničkog života, rekao je svojevremeno Čola.
supruga Čole

Na pitanje kako ga je osvojila Aleksandra Čolić je ranije za “Hello” izjavio:

– Svaki muškarac voli da neko brine o njemu. Mislim da je to bilo presudno. Upoznali smo se davnih dana u Makarskoj, Aleksandra je studirala u Beogradu, nastavili smo da se viđamo, s vremenom smo počeli da se zabavljamo. Osvojila me je jednostavnošću i privrženošću. Posvetila mi se, misli o meni, brine, sekira se… Čovek nekako prepozna osobu koju bi opet rado video, uhvati neku emociju koja bez reči govori da joj je stalo do njega. To ne mogu da objasnim jer može pred tobom biti najlepša i najpametnija žena a da jedva čekaš da ode od nje. Viša sila određuje zašto su neki ljudi zajedno, a drugi nisu. Sandrina i moja aura su se prepoznale, to je verovatno bilo sasvim dovoljno za ulazak u neku novu dimenziju.

Supruga Aleksandra se pojavila i u njegovom spotu za numeru “Tebe čuvam za kraj” koja je snimanja u Lisabonu.

1. oktobra iste godine rodila se ćerka Una Zvezdana, a 10. avgusta 2006. godine stigla je i Lara. One su mu takođe najveća podrška.

Tatine mezimice još uvek ne pokazuju interesovanje za javni nastup, a Čola uz smešak priznaje da nije strog kada je odgajanje naslednica u pitanju.

Izvor Stil.kurir.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More