Pens: Vreme je da se okonča Madurov režim u Venecueli

Foto/Tanjug/AP/Brynn Anderson
405

Potpredsednik SAD Majk Pens izjavio je danas u Majamiju da je vreme da se preduzme akcija koja bi okončala režim socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Pens je u razgovoru s izbeglim Venecuelancima, rekao da Vašington radi na „mirnoj tranziciji“ u Venecueli kako bi na vlast došao opozicioni lider Huan Gvaido, i uveravao ih da će administracija američkog predsednika Donalda Trampa nastaviti da slabi Madurov režim, navodi Asošiejted pres.
Potpredsednik SAD je dodao da sada nije vreme za dijalog i da su sve opcije na stolu.
„Ovo nije vreme za dijalog. Vreme je da se okonča Madurov režim“, rekao je Pens u crkvi i izazvao oduševljenje Venecuelanaca.

Pens je uoči obraćanja popričao s izbeglim univerzitetskim profesorom koji kaže da su ga fizički napale naoružane provladine grupe.

Gvaido se prošle nedelje proglasio za privremenog predsednika Venecuele i obećao zbacivanje Madura. Gvaida su odmah podržale SAD i više od 20 drugih država.

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More