Jokić “otvorio dušu”, otkrio zanimljive detalje, a onda i šta je prvo kupio od honorara: “Nazvao sam mamu i tatu…”

Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes
219

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Nikola Jokić otkrio je neke zanimljive detalje iz karijere i jedinstvenog životnog puta od Sombora do vrha NBA lige.

Centar Denvera i kandidat za MVP titulu je bio tema drugog dela dokumentarca pod nazivom: “Čovek koji pravi razliku”, a koji je posvećen i njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću.

Jokić je u svom stilu ispričao i kako se prvi put osećao kada je kročio u NBA ligu, na trening Denvera.

– Dolazim na prvi glavni trening, gledam, svi kucaju ovako, kucaju onako, brzi, lete… Au, bokte, di sam ja doš’o… Idem ja možda kući… Možda sam se uplašio, ali sam shvatio da imam vremena da naučim, da ojačam, da budem možda i brži – iskren je Nikola, piše Telegraf.rs.

– Moram da ih usporim, ne mogu sa njima, mnogo su brzi. Bolje neka oni igraju u mom ritmu. To mi je ostalo iz Mege, da ja igram kako meni odgovara, a ne kako oni hoće.

– Zajedno smo rasli, i Denver i ja i trener. Sada smo igrali finale konferencije. Mislim da je velika uzbrdica.

– Kada sam došao u Denver rekao sam da bih voleo da budem njihov Tim Dankan, jer je on celu karijeru proveo u San Antoniju. Bože zdravlja, voleo bih da odigram čitavu karijeru u Denveru, mada sam obećao Mišku da ću odigrati još jednu sezonu u Megi – rekao je Jokić.

– Mi koji dolazimo sa ovih prostora u NBA znamo gde treba da igramo. Naučeni smo jako dobro, znamo da igramo, imamo lucidnost, to je nešto jako malo, a to malo je jako puno.

Nikola priznaje da je tokom sazrevanja imao poprilične probleme.

– Nisam mogao stvarmo nijedan sklek da uradim. Počeo sam sa ženskim i šta sve nisam radio… U Vojvodini sam se povredio na prvom treningu, u Megi sam se povredio na prvom treningu, u juniorskoj reprezentaciji sam se povredio na prvom treningu, i u Americi sam se povredio na prvom treningu!

Tom prilikom Jokić je otkrio i šta je sebi prvo kupio od novca koji je zaradio potpisivanjem NBA ugovora.

– Nazvao sam mamu i tatu da im kažem da sam potpisao i da sada možemo kupiti konja. To je prva stvar koju sam kupio kada sam “došao do love.” Bože dragi – rekao je Jokić, prenosi Telegraf.rs.

Osvrnuo se Jokić i na to što je oduvek imao višak kilograma.

– Bio sam debeljuca do prošle godine. Voleo sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sve kolače, paprikaš, žuta supa sa malo više masti. I taj neki period sam naučio nešto. Pred svaku utakmicu pojedem nešto što ne bih trebao. Da li komadić pice, kokice nešto samo da je nezdravo. Protiv uroka.

Izvor Telegraf.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More