Ambasadorka Portugalije: Beograd ima veliki potencijal u turizmu

FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg
233

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se danas sa ambasadorkom Portugalije Virdžinijom Pinom koja je rekla da srpska prestonica ima veliki potencijal kada je turizam u pitanju.

“Beograd ima veliki potencijal u tom aspektu, budući da muzeji u Beogradu, pre svega Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, zaista imaju veliki broj umetnički vrednih eksponata”, rekla je ambasadorka Portugalije na sastanku u Starom dvoru.

Navela je da je Beograd već izvesno vreme prepoznat kao dobra “siti brejk” destinacija, za produženi vikend, dodajući da je uverena da će srpska prestonica ostvariti svoje potencijale i u ovom segmentu.

Ovo je drugi susret gradonačelnika Beograda sa ambasadorkom Pinom u poslednje dve godine, podseća se u saopštenju Gradske uprave.

Radojičić je rekao da je od ambasadorke saznao sam da je u 2019. godini Portugaliju posetilo čak 27 miliona turista, navodeći da je ta brojka još impresivnija ako se ima u vidu da ta zemlja ima oko 10 miliona stanovnika.

“Takođe mi je bio zanimljiv podatak da se u svojoj industriji turizma Portugalija mahom fokusira na takozvani kulturni turizam”, rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju.

Istakao je da je neophodno da se razmenjuju iskustva kako bi, učeći jedni od drugih, uspeli da izvučemo najbolje i da se brže i lakše prilagođavamo novim situacijama što će nas, dodao je, u budućnosti svakako učiniti spremnijima za nove izazove.

Radojičić je rekao da Turistička organizacija Portugalije “Turismo de Portugal” radi odličan posao, te da su iskustva i saveti s portugalske strane nešto od čega će Beograd imati velike koristi.

“Zajednički rad i sinergija uvek daju dobre rezultate. Svi zajedno jedva čekamo da vidimo kraj pandemije kako bismo se vratili životu pre korone, a kada je konkretno o turizmu reč, da Beograd u što kraćem roku vratimo na godišnji rast broja turista od čak 20 odsto”, zaključio je Radojičić.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More