KORONA BROJKE PADAJU: Danas 230 novozaraženih, preminulo sedam pacijenata

FOTO TANJUG/ ANDJELKO UTJESANOVIC
170

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 11.421 građana od kojih je 230 novozaraženih.

Preminulo je 7 pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 41 njih. Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 8.684 građana od kojih je 248 novozaraženih. Preminulo je 11 pacijenata, dok je na respiratorima bilo njih 46.

Ustanove socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo korona virusa potvrđeno je kod četiri korisnika i 23 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 5.948, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 3.075. Inače, na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba doneta je odluka da ugostitelji rade do ponoći i u zatvorenom i u otvorenom, a kiosci kao i ranije od 00 do 24.

Pored toga produžen je i rad bioskopa, pa će poslednja projekcija biti od 23 sata.

Ovde pročitajte sve o novim merama koje su sada na snazi.

Imunolog Srđa Janković kaže da su postojeće mere minimum minimuma koji Krizni štab duguje sebi i društvu da zaštiti ljudske živote.

“Još uvek ne mogu biti blaže, ko krši mere – krši minimum minimuma koji mi tražimo”, istakao je imunolog Janković.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More