Patrijarh stihovima Džonija Štulića čestitao pobedu novom gradonačelniku Zagreba (FOTO)

Foto: Youtube Printscreen
251

Patrijarh srpski Porfirije čestitao je Tomislavu Tomaševiću izbor na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba čestitkom u kojoj citira stihove Džonija Štulića.

Patrijarh Porfirije: Jedinstvo Crkve je nepovredivo ali može nekad biti dovedeno u rizik nekom našom pojedinačnom samovoljom

 

„Koristim ovu priliku da Vam uputim najsrdačnije čestitke povodom izbora na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, sa iskrenom molitvenom željom da Vaš mandat bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka“, napčisao je srpski patrijarh u čestitki novom gradonačelniku Zagreba i dodao:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutarnji.hr (@jutarnji.hr)

„Svojevremeno je veliki zagrebački pesnik Branimir Džoni Štulić pevao kada Zagreb izranja iz sna, što me je podstaklo da izrazim nadu, koja je, uostalom, i nada svih žitelja ovoga lepoga grada, da je pred nama novo jutro koje će promeniti sve“, naveo je patrijarh Porfirije i zaključio:

„Neka bi Vama i svim Vašim saradnicima Gospod Isus Hristos podario mudrost, snagu i strpljenje da pravedno i istinoljubivo predvodite Zagreb i služite Zagrebu, na zadovoljstvo svih njegovih građana“.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More