Zanatlijke iz Srbije predstavile rukotvorine u bašti rezidencije ambasadora SAD (FOTO)

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
302

Više od 60 žena koje se bave izradom rukotvorina predstavilo je svoje radove u bašti rezidencije ambasadora SAD u Srbiji.

Ambasador Entoni Godfri je rekao da je ponosan na partnerstvo i zajedničku podršku zanatlijkama u Srbiji.

„To su zaista izuzetne žene“, rekao je Godfri.

FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Direktorka Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Violeta Jovanović je zahvalila ambasadoru i njegovoj supruzi En Godfri što su „otvorili vrata svog doma“ za žene koje se bave zanatima.

„Svojom podrškom činite ogromnu razliku za sve žene Etno mreže i moram da kažem da smo jako snažne zato što je En Godfri jedna od nas“, rekla je Jovanović.

Ona je zahvalila i državi Srbiji jer su proizvodi Etno mreže protokolarni pokloni prilikom susreta sa stranim zvaničnicima.“Nadamo se da ćemo barem u sledećoj godini dobiti ekskluzivnu etno galeriju, reprezentativan prostor u koji ćemo moći da dovedemo i strane zvaničnike i delegacije i da im pokažemo Srbiju u malom kao ogledalo našeg kulturnog nasledja i identiteta“, istakla je Jovanović.

FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Supruga ambasadora En Godfri je rekla da su ponosni na saradnju dve zemlje, kao i USAID-a i Etno mreže.

„Pet ovih umetnica zanatlija koje su počele svoj rad sa Etno mrežom sada su nezavisne preduzetnice svojom zaslugom, što je pravi primer uspeha“, rekla je supruga ambasadora SAD.

Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost, ministarka Zorana Mihajlović, na skupu u rezidenciji ambasadora SAD je rekla da je u okviru projekta „Zaposlimo 1.000 žena“ do posla došlo 700 žena na selu, ali da „to može efikasnije“.

„Gotovo svaka druga žena koja danas živi na selu je nezaposlena, tri od četiri žene nemaju mogućnost da ostvare svoje socijalno ili penziono osiguranje. Preko 60 procenata žena na selu praktično radi samo za stan i za hranu“, navela je Mihajlović.

 

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More