Fotografija guvernera Virdžinije izazvala bes (FOTO + VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
343

VAŠINGTON – Izgleda da guverner Virdžinije Ralf Nortam nema drugi izbor sem da podnese ostavku, nakon što je izgubio podršku skoro cele Demokratske partje i drugih ključnih saveznika zbog rasističke fotografije od pre više od 30 godina, navodi AP.

Pozivi Nortamu da podnese ostavku usledili su nakon što se on izvinio zbog fotografije, koja je nedavno objavljena, a na kojoj jedna osoba ima obojeno crno lice, dok druga nosi odeću Kju Kluks Klana.

Foto/Printscreen/You Tube

Fotografija se nalazi u godišnjaku medicinske škole iz 1984. godine.

Na fotografiji se vide dve osobe, koje gledaju u kameru – jedna lica obojenog u crnu, noseći šešir, leptir mašnu i karirane pantalone, dok je druga u odeći Kju Kluks Klana.

U saopštenju u kojem se izvinio zbog fotografije, Nortam je kostim koji je nosio nazvao “očigledno rasističkim i uvređivim”, ali nije rekao koji je kostim on nosio.

On je kasnije objavio video-poruku u kojoj je rekao da mu je mnogo žao, ali da ostaje posvećen tome da ostane na svojoj funkciji do kraja mandata.

“Prihvatam odgovornost za moje akcije iz prošlosti i spreman sam da teško radim kako bi vratio vaše poverenje”, rekao je Nortam.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More