Er Srbija od danas na terminalu 1 aerodroma “Džon F. Kenedi” u Njujorku

FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs
302

Od danas će Er Srbija za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku, umesto Terminala 4 koji je koristila od 2016. godine, saopštila je srpska nacionalna avio kompanija.

Time će Er Srbija na Terminalu 1 pridružiti najvećim međunarodnim avio kompanijama koje lete za Njujork..

Nakon planirane obnove, koja ujedno predstavlja i najveći kapitalni projekat u istoriji njujorške vazdušne luke, Terminal 1 će biti najprostraniji i najsavremeniji na aerodromu Džon F. Kenedi.

Uz 23 nova gejta, unapređeni terminal će biti četiri puta veći od postojećeg i obuhvataće prostor trenutnih Terminala 1 i 2 i bivšeg Terminala 3, precizira se u saopštenju Er Srbije.

“Nakon što smo nedavno predstavili najnovije pojačanje u našoj floti, novi erbas A330 koji koristimo na letovima do Njujorka, i značajno unapredili uslugu, izuzetno nam je drago što ćemo ovom prilikom doprineti još boljem iskustvu putovanja za naše putnike. Uskoro će moći da uživaju u većem prostoru i manjoj gužvi, a kada se završi obnova, Terminal 1 će im ponuditi brojne pogodnosti”, izjavio je regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Nacionalna avio-kompanija do Njujorka trenutno leti četiri puta nedeljno, ponedeljkom, četvrtkom, petkom i subotom, a broj letova će se postepeno povećavati tokom letnje sezone, navodi Er Srbija.

Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja širokotrupni putnički mlaznjak koji nosi ime i lik najpoznatijeg srpskog naučnika Nikole Tesle.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More