Koliko su Evropljani zadovoljni merama EU protiv korone: Anketa pokazala ko je najnezadovoljniji, a ko ima pozitivan stav

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Probst
183

Polovina Evropljana nije zadovoljna merama koje je Evropska unija preduzela u borbi protiv pandemije korona virusa, dok je 48 odsto zadovoljno, pokazuju danas objavljeni rezultati ankete Evrobarometra.

Istraživanje pokazuje da su najnezadovoljniji građani Nemačke, gde se 63 odsto ispitanika izjasnilo da smatra da EU nije dobro odgovorila na pandemiju.

Slede Francuzi sa 60 odsto i Grci sa 58 odsto nezadovoljnih građana, prenosi Politiko.

Najzadovoljniji načinom na koji je EU upravljala pandemijom su Danci, 81 odsto, a slede Holandija sa 74 odsto i Malta sa 73 odsto.

Istraživanje je sprovedeno u martu i aprilu, kada je vakcinacija u EU bila u zaostatku u odnosu na Veliku Britaniju i SAD.

Uprkos nezadovoljstvu odgovorom Brisela na pandemiju, 74 odsto ispitanika i dalje smatra da EU treba da ima više ovlašćenja u borbi protiv kriza kao što je pandemija, ali je taj broj nešto niži nego u prošloj anketi sprovedenoj lane u jesen.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More