KORONI SE NAZIRE KRAJ? U poslednja 24 sata zaraženo 218 ljudi, preminulo devet

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
190

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 10.101 osoba, od kojih je pozitivno 218 dok je, nažalost, osoba 9 preminulo.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 10.912 osoba, od kojih je pozitivno bilo 287. Preminulo je devet osoba, dok je na respiratorima bilo 38 pacijenata.

Od 218 novih slučajeva korona virusa koliko je u Srbiji potvrđeno u poslednja 24 sata, u Beogradu su registrovana 42. U Novom Pazaru je registrovano 11 novih slučajeva, u Nišu devet, Kraljevu i Jagodini po osam, Priboju, Novom Sadu i Boru po šest.

Po pet pozitivnih slučajeva potvrđenao je u Zaječaru, Kragujevcu i Temerinu.

Ostala naseljena mesta imaju manje od pet pozitivnih lica.

Koliko su Evropljani zadovoljni merama EU protiv korone: Anketa pokazala ko je najnezadovoljniji, a ko ima pozitivan stav

 

Infektolog profesor dr Darko Nožić izjavio je danas da se ne treba plašiti mutacija virusa kovida 19, jer su, kako je kazao, sitne promene, a najbolji dokaz je to što padaju brojevi obolelih i preminulih.

Ocenio je da će korona ubuduće ličiti na sezonski grip i da će verovatno zahtevati revakcinacije, isto kao i za sezonski grip.

“Mislim da u bližoj budućnosti korona neće napraviti ništa strašno kao što je bilo u početku, isto kao grip. Tako i sezonski grip na 10-20 godina napravi nešto strašno kad se mnogo izmeni, a što se korone tiče mislim da ćemo u narednih 10-15 godina biti mirni”, rekao je Nožić.

Više od 150.000 ljudi do sada je dobilo digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji ili rezultatima testiranja tako što su se registrovali preko e-uprave.

Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš, a ceo proces – od podnošenja zahteva do izdavanja dokumenta, traje nekoliko minuta i besplatan je za građane.

U poštama građani mogu da dobiju sertifikat za putovanja u pisanoj formi, ali na lični zahtev i elektonski – na mobilnom telefonu mogu da sačuvaju sve podatke i da taj digitalni zeleni sertifikat stigne i na mejl adresu građana.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More