Kraj školske godine srpski đaci u Čikagu svečano obeležili: “Tako daleko od zemlje svojih predaka, očuvajte jezik, kulturu, identitet i naše srpsko ime” (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube
341

Svečano, kako i dolikuje, učenici Akademije Sveti Sava u Čikagu proslavili su završetak školske godine i tom prilikom primili i zaslužene diplome.

Prigodnom kulturno-umetničkom programu, u kome je bilo i pesme i igre i recitala, prisustvovali su njihovi roditelji, rodbina, kao i sveštenstvo crkve Sv. Vaskrsenja Hristovog, u čijoj se porti Akademija i nalazi, protojereji Darko Spasojević i Dobrivoje Milunović. Slavljeničku atmosferu svojim je prisustvom uveličao i generalni konzul Republike Srbije u Čikagu, Damjan Jović, koji je pozdravio prisutne:

Na hiljade Srba PETICIJOM traže direktan let Beograd-Čikago

 

– Želim da Vam se zahvalim što i ovde, tako daleko do zemlje svojih predaka, ipak uspevate da očuvate srpski jezik, kulturu, identitet i naše srpsko ime. Treba da znate da ćete i u narednom periodu u Konzulatu Republike Srbije u Čikagu i u institucijama Republike Srbije, pre svega u Upravi za dijasporu i Ministarstvu spoljnih poslova, imati pouzdanog i posvećenog partnera u svemu što radite, a što doprinosi da ne zaboravimo šta smo, kojim jezikom govorimo, koja je naša vera, kultura i odakle potičemo. Generalni konzulat Republike Srbije je i Vaša kuća i pozivam Vas da, kada ste u prolazu, svratite do nas, pa čak i ako se niste prethodno najavili, da popijemo kafu i porazgovaramo, istakao je konzul Jović u svom obraćanju, koje je izazvalo aplauze prisutnih.

Direktorka akademije Michelle Jannakos je zatim zahvalila gostima na poseti, crkvi na gostoprimstvu, a roditeljima na saradnji i pomoći oko organizacije događaja, te čestitala učenicima uspešan završetak školske godine.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More