“Oko pola dva prve detonacije”: Drama tokom noći u Čačku, eksplozije u fabrici “Sloboda”, nema povređenih

Foto: Youtube printscreen Večernje novosti
340

U čačanskoj fabrici namenske industrije “Sloboda” jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali nema povređenih, a još nema informacija o uzrocima nesreće.

Detonacije su se povremeno čule i oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta, a RTS prenosi da se situacija smiruje.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je da nema žrtava i povređenih. On je naveo da je oko šezdeset radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a da su oko pola tri evakuisani i četvorica radnika koji su se sklonili u podrumske prostorije.

“Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodili u proizvodnim halama,” rekao je Todorović.

Magacin se nalazi na oko 800 metara od ulazne kapije.

Sektor za vanredne situacije mobiliše ekipe za spasavanje i apeluje na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća, kako se ne bi izlagali nepotrebnom riziku.

Vatrogasno-spasilačke ekipe, sa devet pripadnika i tri vozila, kao i vatrogasna vozila fabrike “Sloboda” sa deset radnika se nalaze ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi, saopšteno je iz Sektora za vanredne situacije.

Policija još ne dozvoljava pristup fabrici namenske industrije “Sloboda” u Čačku, gde je rano jutros došlo do serije detonacija, javlja reporter RTS-a.

Građani u blizini fabrike su evakuisani, a neki su proveli noć u podrumu.

Stanovnici kažu da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima, a na nekim kućama su popucala i stakla.

U “Slobodi” je jutros nešto pre dva časa došlo do serije detonacija, ali nema povređenih.

Još nije poznat uzrok nesreće.

“Sloboda”: Požar i eksplozije, zaposleni evakuisani

Kompanija “Sloboda” ad Čačak saopštila je da je danas oko 01.20 sati u Kompaniji “Sloboda”u Čačku došlo do požara u izdvojenom delu fabrike koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara.

Požar je nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije, a u akcidentu nije bilo žrtava i povređenih.

Pričinjena je materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije.

U delu fabrike gde je došlo do požara nije bilo zaposlenih lica.

U ostalom delu fabrike u kojem se izrađuju mehanički delovi za kompletiranje gotovih proizvoda bilo je oko 60 zaposlenih.

Oni su, kada su to uslovi dozvolili, uz pomoć protipožarne službe u kompaniji “Sloboda” evakuisani na bezbedan način.

Na mestu događaja nalaze se nadležni istražni organi, a direktor kompanije “Sloboda” je formirao komisiju koja treba da utvrdi uzrok nastalog akcidenta.

Požar je lokalizovan sa povremenim javljanjem manjih eksplozija.

Sve dalje aktivnosti u komaniji Sloboda biće sprovedene u skladu sa definisanim procedurama za ovu vrstu akcidenta, navedeno je u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More