“Voleo bih da vidim dokumentaciju tri osobe”: Fauči poziva Kinu da objavi medicinske podatke obolelih

Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh, Pool, File
140

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči pozvao je Kinu da objavi medicinske podatke o devetoro zaposlenih u laboratoriji u Vuhanu, jer bi oni mogli da ukažu na ključne tragove o tome da li je kovid 19 izašao iz laboratorije, objavio je Fajnenšel tajms.

“Voleo bih da vidim medicinsku dokumentaciju o tri osobe koje su se razbolele 2019. godine. Da li su stvarno bili bolesni i ako jesu, od čega su se razboleli”, rekao je Fauči.

Poreklo virusa i dalje je sporno, a američke obaveštajne agencije ispituju navode da su se istraživači u kineskoj laboratoriji za viruse u Vuhanu teško razboleli 2019, mesec dana pre prijave prvog slučaja kovid 19, prenosi Rojters.

Međutim, kineski naučnici i zvaničnici odbijaju tezu da je virus izašao iz laboratorije navodeći da je on mogao da cirkuliše u drugim regionima pre nego što je stigao u Vuhan i da je možda ušao u Kinu preko uvezene zamrznute hrane.

Fajnenšel tajms navodi da Fauči veruje da je virus prvi put prenet sa životinje na čoveka, naglašavajući da su čak i ako su laboratorijski istraživači oboleli od kovid-19, mogli su da se zaraze od šire populacije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More