Uštedeli u toku krize a nećkaju se za godišnji odmor, odluka Nemaca razočaraće mnoge turizmologe

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Probst
288

Većina Nemaca planira putovanje ovog leta, uprkos pandemiji, pokazalo je najnovije istraživanje. Čak 64% je reklo da imaju u planu da putuju narednih meseci, mada skoro jedna trećina bira – Nemačku.

Oko 15 odsto želi da poseti inostranstvo, a inače je poznato da građani te zemlje obožavaju hrvatsko primorje, te bi upravo oni ovog leta, mimo Čeha i ostalih, mogli da “oporave” turizam naših komšija.

U 18 odsto slučajeva Nemci planiraju da praznike provedu i u svojoj zemlji i van nje, pri čemu je svaki treći ispitanik naveo kako planira da ostane kod kuće. Istraživanje je sproveo Institut za ispitivanje javnog mnjenja Forsa za RTL i ntv.

Savršena alternativa za odmor: Pomama za brodićima vikendicama nadomak Berlina

Oni koji ne planiraju putovanje – kao razlog navode pandemiju. Ali, ima i drugih razloga, a to su finansije. Oko 25 odsto Nemaca kaže da ne planira putovanje iz finansijskih razloga, što je pomalo u suprotnosti sa činjenicom da su Nemci kao malo koji narod, na kolektivnom nivou, uspeli da uštede tokom krize.

Ipak, Nemačka se polako otvara, i verovatno će svojim građanima moći da ponudi dobar ugođaj, odnosno da unapredi svoj lokalni turizam. Ponovo počinju da rade hoteli i restorani.

Pomenuto istraživanje je sprovedeno na 1.002 ljudi između 31. maja i 1. juna, na reprezentativnom uzorku nemačke populacije starije od 18 godina.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More