Zatvoreno kovid odeljenje na kome se lečio prvi pacijent zaražen koronom u Italiji, u gradu nema više zaraženih

Foto: Wikipedia
115

Kovid odeljenje bolnice u Kodonju, italijanskom gradiću gde je pre godinu i po dana primljen i lečen prvi identifikovani pacijent zaražen korona virusom, zatvoreno je, potvrdio je za agenciju Ansa šef odeljenja Frančesko Tursi.

Po njegovim rečima, nije reč o simbolu, već o suštinskoj činjenici da u gradu više nema nema bolesnih od zaraze.

I u Napulju bolnica San Ðovani di Bosko otpustila je poslednjeg kovid pacijenta i zatvorila odeljenje gde su više od godinu dana lečeni zaraženi korona virusom.

Generalno, epidemiološka situacija u Italiji se brzo poboljšava, zahvaljući masovnoj vakcinaciji, tvrdi direktor Visokog institita za zdravstvo Silvijo Brusafero.

Juče je zabeležen novi rekord vakcinacije u jednom danu – vakcinisano je 600.000 osoba, a imunizaciji mogu pristupiti svi bez obzira na dobnu starost.

Brusafero je najavio da će polovinom juna verovatno cela Italija preći u takozvanu “belu zonu”, dakle epidemiološki minimalan rizik od zaraze i stanjem veoma sličnom normalnom, bez pandemije kovid 19.

Za sada su u četiri od 20 regiona ukinute antikovid mere, a život je gotovo normalan, jedino na snazi ostaje obaveza nošenja zaštitinih maski i održvanje fizičke distance.

Od ponedeljka će u još četiri regiona biti ukinute mere ograničenja, koje se ukidaju tek pošto se tri sedmice zaredom epidemiološka situacija poboljšava a incidencija, to jest broj zaraženih na stotinu hiljada stanovnika, manji od 50.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More