Srušena crkva kod Bratunca, na imanju Fate Orlović: Nije rušenje nego izmeštanje s blagoslovom (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen
269

Crkva u dvorištu Fate Orlović u Konjević Polju, kod Bratunca, srušena je jutros, prenosi portal Klix.

Pravi skandal odigrao se rano jutros u Konjević Polju gde je počelo uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović. Ovu informaciju za bosanske medije je potvrdio Rusmir Karkin, advokat porodice Orlović.

– Jutros, nešto pre sedam sati, teška mehanizacija je ušla u dvorište i počelo je uklanjanje crkve – rekao nam je Karkin.

Advokat je naveo da očekuje se da će sve biti gotovo tokom vikenda.


Reč je o crkvi koja je izgrađena na imovini koju su podnosioci prijave, odnosno Fata Orlović, bili prinuđeni da napuste tokom rata u periodu 1992 – 1995. godine, navode banjalučke Nezavisne novine.

Mirović: Nije rušenje nego izmeštanje

Radovi u Konjević Polju kod Bratunca u vezi sa izmeštanjem crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja danas će biti završeni i lokacija uređena, izjavio je vlasnik bratunačke firme “Trend” Danko Mirović, preneli su banjalučki mediji.

Reč je o crkvi koja je bila izgrađena na imovini Fate Orlović, koju je ona bila prinuđena da napuste tokom rata u periodu 1992 – 1995. godine, navode “Nezavisne novine”.

Mirović je rekao da je dobijen blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma i da se pristupilo izmeštanju crkve, prenela je RTRS.

“Bez blagoslova niko nije hteo da pristupi radovima. Ovo nije rušenje nego izmeštanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gde će se graditi novi hram korištenjem dela ovog materijala koji je upotrebljiv”, objasnio je Mirović.

Tužbu sa zahtevom za uklanjanje crkve podnela je Fata Orlović, a rok za izvršenje sudske odluke bio je 1. april prošle godine.

Rok nije bio ispoštovan zbog epidemije virusa korona.

Izvor Klix.ba
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More