FESTIVAL ZA DECU DIJASPORE: Počinje peti Đurđevak Fest u Indijani!

foto: Printscreen Youtube
294

Peti po redu dečji Đurđevak Fest, koji organizuje manastir Rođenja Presvete Bogorodice u Indijani održava se u nedelju 6. juna, a učestvovaće deca od 3 godine do tinejdžerskog uzrasta.

Kraj školske godine srpski đaci u Čikagu svečano obeležili: “Tako daleko od zemlje svojih predaka, očuvajte jezik, kulturu, identitet i naše srpsko ime” (VIDEO)

Godine 2016, sa blagoslovom vladike Longina, uz odobrenje sestrinstva i duhovnim rukovođenjem oca Radovana Jakovljevića, održan je prvi Đurđevak Fest kako bi se proslavila važnost pravoslavnih porodica.

Skup je bio uspešan od samog početka: porodicama se ukazala prilika da osete šta je pravi život u manastiru, doživele su neizreciv mir i uživale u predivnoj prirodi. Deca su se bavila umetnošću, učila nove veštine, bavila se sportom i imala priliku da razgovaraju sa sveštenikom.

Đurđevak Fest tradicionalno privlači porodice iz Indijane, šireg područja Čikaga i Viskonsina, ali i iz drugih područja SAD.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More