SVI SMO OVO ČEKALI: Na korona virus testirano 8.914 osoba, pozitivno 145, devetoro ljudi preminulo

FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
154

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.914 osoba, od kojih je pozitivno 145, nažalost 9 osoba preminulo.

“Torlak efikasan kao kalašnjikov”! Srbija prva zemlja u Evropi u kojoj se proizvodi ruska vakcina protiv korone (FOTO)

 

Direktorka Službe za bolničku epidemiologiju Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije Vesna Mioljević izjavila je danas da je korona virus usporio, ali da je oprez i dalje neophodan, kao i poštovanje epidemioloških mera, kako se ne bi ponovile slike iz decembra prošle i marta ove godine.

– Svakako da smo svi čekali ovaj trenutak, ali moramo biti pažljivi. Vreme je lepo, ali nema opuštanja jer ćemo, verujem, još dugo govoriti o kovidu – rekla je doktorka Vesna Mioljević.

– Pokušavamo da izbalansiramo mere tako da se i dalje spušta broj obolelih i da virus više nema taj potencijal da se ponovo podigne. I sad smo pred samim krajem, kada je najklizaviji teren, to mora da bude jasno. Sada smo u situaciji da je virus zaista, jednom sam rekao u nokdaunu, sada samo što ga nismo srušili – kaže dr Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More