Srbija postala član Uneskovog Međuvladinog komiteta!

foto: Printscreen Youtube
207

Srbije je postala član Uneskovog Međuvladinog komiteta za zaštitu i unapređenje raznolikosti kulturnih izraza, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Srbija je postala članica tog tela, kao predstavnik druge elektoralne grupe, na juče održanoj 8. Кonferenciji članica Кonvencije o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza (2005, Pariz).

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka je kao Nacionalna kontakt tačka za implementaciju i promociju Кonvencije o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza, učestvovao na ovoj Кonferenciji, a u narednom četvorogodišnjem periodu sprovodiće i aktivnosti ovog Međuvladinog komiteta.

„Ovo članstvo Srbije je od interesa i posebnog značaja za kulturu naše zemlje i očuvanje kulturnog nasleđa. Istovremeno, članstvo u Međuvladinom komitetu Кonvencije 2005 podrazumeva intenzivniju promociju principa i ciljeva Кonvencije što će omogućiti njenu bolju implementaciju u Srbiji i regionu, doprinoseći snaženju njene uloge u procesima razvoja savremene kulture, kroz uvažavanje principa različitosti“, navelo je ministarstvo.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More