Na Balkanu se gine više nego u Evropskoj uniji: Zajednička kampanja za bezbedan saobraćaj Srbije i Severne Makedonije

foto: Printscreen Youtube
135

Na sastanku predsednice Republičkog saveta za bezbednost drumskog saobraćaja Severne Makedonije Gordane Kozuvarovske i direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Duška Pešića dogovorena je zajednička kampanja koja će se realizovati tokom leta na graničnim prelazima i na auto-putevima u obe zemlje, piše makedonski portal libertas.mk.

Dirk Jan Kop: Severna Makedonija može da počene pristupne pregovore sa EU, ali ne i Albanija

Statistički podaci pokazuju da je u zemljama jugoistočne Evrope broj poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama na 100.000 stanovnika veći nego u zemljama članicama Evropske unije, zbog čega zemlje jugoistočne Evrope treba da izgrade zajednički pristup problemima drumskog saobraćaja, jer nesreće ne poznaju granice.

Portal navodi da se broj saobraćajnih nezgoda leti udvostručava i da se većina njih dešava na auto-putevima, a kada je reč o onima u Severnoj Makedoniji, u njima uglavnom učestvuju vozači u tranzitu kroz ovu zemlju.

Na stručnom skupu predstavnika dvaju institucija predstavljene su realizovane aktivnosti u proteklom periodu, dosadašnji rezultati rada, pozitivna i negativna iskustva i definisani novi načini i modeli delovanja u cilju smanjenja broja stradalih na putevima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More