Zbog kritikovanja izbornog zakona u Džordžiji, uklanjaju automate Koka-Kole

Foto: Pixabay
199

Zvaničnici okruga Suri u Severnoj Karolini odobrili su odluku o uklanjanju svih mašina za Koka-Kolu iz prostorija tog okruga, pošto je ta kompanija kritikovala novi izborni zakon u Džordžiji.

U pismu koje je zvaničnik Surija Ed Haris napisao direktoru Koka-Kole Džejmsu Kvinsiju navodi se da njegovi kritički komentari podržavaju Demokratsku partiju, prenosi RTS.

– Osećamo da je ovo najbolji način da zauzmemo stav i izrazimo naše razočaranje postupcima Koka-Kole, koji ne predstavljaju poglede većine naših građana – stoji u Harisovom pismu.

“Koka-kola” neće odustati od plastičnih boca, jer ih kupci vole

 

Dodao je da se nadaju da će i druge organizacije širom zemlje zauzeti sličan stav prema Koka-Koli.

Nakon što je izborni zakon u Džordžiji izglasan, pojedine kompanije koje imaju sedište u toj saveznoj državi, poput Koka-Kole, javno su kritikovale zakon i navele da doprinosi suzbijanju glasača i da na nepošten način pripadnicima manjina onemogućava pristup glasačkim mestima.

Direktor Koka-Kole Džejms Kvinsi naveo je da je novi izborni zakon neprihvatljiv.

Nekoliko istaknutih republikanaca ranije je pozvalo na bojkot Koka-Kole i drugih kompanija koje su kritikovale izborni zakon.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More