Tramp napao Faučija, nazvao ga “ODLIČNIM PROMOTEROM”, a od KINE traži ODŠTETU za SAD i ceo SVET!

Posle dužeg odsustvovanja oglasio se bivši predsednik Amerike!

Foto: Tanjug (AP Photo/Chris Seward)
248

Bivši predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp u subotu je oštro napao američkog stručnjaka za zarazne bolesti Entonija Faučija zbog postupanja s pandemijom korona virusa, zatražio je od Kine reparacije i osudio istragu o svojim finansijama, prenosi “Telegraf”.

Govoreći u Grinvilu u Severnoj Karolini, na državnoj konvenciji Republikanske stranke, Tramp se pridružio određenom broju republikanaca koji kritikuju Faučija zbog zahteva da Amerikanci nose maske kako bi se zaštitili od virusa, i koji je bio skeptičan prema teoriji da je virus pobegao iz laboratorije u Vuhanu u Kini.

Foto: Tanjug/Greg Nash/Pool via AP

Tramp je Faučija zbog svojih čestih televizijskih nastupa nazvao “ne sjajnim doktorom, već velikim promoterom”.

– Ali pogrešio je po gotovo svakom pitanju, a pogrešio je i kada su Vuhan i laboratorija u pitanju – rekao je Tramp.

Poreklo virusa i dalje je oštro osporavano i još uvek je u fazi istrage američkih obaveštajnih agencija.

Trampovo rukovođenje pandemijom, u kojoj je gotovo 600.000 ljudi u Sjedinjenim Državama umrlo, a on sam bio zaražen, bilo je bar deo uzroka zašto je izgubio od Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

Rampa i za Trampov Fejsbuk nalog: Suspenzija na DVE GODINE, a posle svaku grešku pratiće sankcije

Kina da plati odštetu

Tramp je pozvao Kinu da plati odštetu od 10 milijardi dolara Sjedinjenim Državama i svetu, a rekao je i da bi države trebalo da otkažu svoj dug prema Pekingu.

Predsednik Republikanske stranke Severne Karoline Majkl Votli predstavio je Trampa kao “našeg predsednika”, složivši se s neutemeljenim tvrdnjama bivšeg predsednika da su mu izbori 2020. ukradeni prevarom birača, što je Tramp nazvao “zločinom veka”.

Foto: Tanjug/ AP Photo

Tramp je rekao da je kriminalistička istraga koju je pokrenulo državno tužilaštvo u Njujorku “ultimativna ribolovačka ekspedicija”, i rekao je da je to najnoviji pokušaj demokrata da ga sruše nakon dve sage o opozivu dok je bio predsednik.

Državna tužiteljka u Njujorku Leticija Džejms istražuje da li je Trampova organizacija lažno prijavljivala vrednosti imovine kako bi osigurala zajmove i ostvarila ekonomske i poreske povlastice.

Tramp je obećao da će pomoći republikancima na kongresnim izborima 2022. pa je odobrio Teda Bada za senatora u Severnoj Karolini, pošto je Lara Tramp rekla da se neće kandidovati.

Savetnici kažu da Tramp razmatra mogućnost još jedne predsedničke kampanje.
– Opstanak Amerike zavisi od naše sposobnosti da izaberemo republikance na svim nivoima, počevši od predizbora sledeće godine – rekao je Tramp.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More