“Policija će nastaviti da patrolira ulicama”: U sukobu u Dablinu letele flaše, zapaljen kontejner, ima povređenih i uhapšenih

Foto: Pixabay Fleimax
149

Irska policija je uhapsila 19 osoba koji su u subotu uveče, drugu noć zaredom, napale snage reda u Dablinu.

Policajci su bili naložili masi na ulicama da se raziđe, kada su prema njima poletele flaše i još neki tvrdi predmeti, prenosi BBC.

Irska državna televizija RTE procenjuje da je u incident bilo umešano oko 200 mladih osoba.

Dva policajca su povređena, a oštećeno je i jedno policijsko vozilo.

U saopštenju policije navodi se da su njeni pripadnici napadnuti flašama sa raznih lokacija i da je načinjena materijalna šteta, a zapaljen je i jedan kontejner.

Pored toga, napadnuta je i jedna osoba, koja nije bila deo te problematične grupe, i prebačena u bolnicu.

Među uhapšenima su i dva maloletnika, koji su kršili javni red.

U petak uveče je uhapšeno 14 osoba nakon napada na policiju u centru Dablina.

“U znak podrške sprovođenju vladinih najava o otvaranju ekonomije i društva, sa posebnim naglaskom na aktivnosti na otvorenom, policija će nastaviti da patrolira ulicama i da čini sve da se sprovodi javni red i mir”, navodi se u saopštenju.

Policija dodaje da se restriktivne mere protiv kovida-19 moraju poštovati i apeluje na građane da pokažu ličnu i društvenu odgovornost, u skladu sa smernicama koje su dale zdravstvene službe, sa ciljem da se sačuvaju životi.

Poručnik Lijam Gerati je rekao da građani moraju da prate smernice zdravstvenih službi, da izbegavaju gužve i da drže socijalnu distancu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More