Hoće li ovako uskoro izgledati TESTIRANJA na GRANICAMA?! “Elektronski nos” lovi i asimptomatske slučajeve KORONE!

Da li će ovako uskoro izgledati testiranja na kovid?

Foto: youtube/printscreen
445

Elektronski nos radi tako što bukvalno “njuši” kovid, i to uradi za svega par sekundi. Radi tako što izdvaja hemikalije karakteristične za inficirane kovidom i po svemu sudeći, testiranja na prometnim mestima vršiće se upravo uz pomoć ovog nosa, prenosi “Blic Žena”.

Ovakav vid testiranja mogao bi da se koristi na aerodromima, na graničnim prelazima, u kancelarijama, fabrika, u koncertnim dvoranama i svim drugim sličnim mestima.

Profesor Noam Sobel koji stoji iza ovog izuma kaže da elektronski nos stvara jedinstvenu matricu za svaki pojedinačni miris, pa da tako može vrlo lako da uoči i matricu mirisa zaraženih Kovidom-19.

– Svaka bolest ima svoj karakterističan miris, zbog promena u metaboličkim procesima – objašnjava Sobel.

Test funkcioniše tako što se cev stavi u nozdrvu, a sve traje oko 80 sekundi.

Dosadašnja ispitivanja pokazala su da test može da “ulovi” čak i asimptomatske slučajeve, i to u 75 odsto slučajeva, pa se naučnici nadaju da će uz malo doterivanja uskoro biti spreman za široku upotrebu.

– Preciznost ovog testa nije značajno slabija od PCR testa, a rezultati testa stižu neuporedivo brže – kažu tvorci ovog novog testa.

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More