Slovenija nastavlja sa POPUŠTANJEM MERA: Ova ograničenja su UBLAŽENA, evo šta je sve dozvoljeno

Foto: Youtube printscreen RTV Mag
268

Slovenija nastavlja sa popuštanjem mera uvedenih zbog kovid-19, a danas je ublaženo nekoliko ograničenja koja se odnose na masovna okupljanja, smeštajne kapacitete i kupovinu.

Prisustvo javnim manifestacijama je još ograničeno na osoblje i posetioce koji su vakcinisani, oporavljeni od kovid-19 ili testirani, ali je od danas moguće da one budu popunjene sa 75 odsto kapaciteta, u odnosu na 50 odsto koliko je važilo do sada, prenosi STA.

Na otvorenim prostorima, posetioci događaja koji sede moraju biti udaljeni najmanje jedan metar, dok udaljenost od 1,5 metra i dalje važi za one koji stoje, osim za članove istog domaćinstva.

Turistički objekti do 60 smeštajnih jedinica mogu od danas nuditi do 45 smeštajnih jedinica, dok oni veći, uključujući i kampove, mogu popuniti do 75 odsto svog kapaciteta.

Bazeni su od danas otvoreni za sve goste koji su vakcinisani, testirani ili oporavljeni od kovid-19, osoblje takođe mora da ispuni ove kriterijume, a sve prema ograničenju kapaciteta od 75 odsto.

Ukinuta je i zabrana posluživanja i konzumiranja hrane i pića, a prodavnice moraju da obezbede 10 kvadratnih metara po kupcu, što je manje od dosadašnjih 20.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More