“Danas je prvi dan sa nula slučajeva od prošlog leta”: Prvi put posle 11 meseci Malta nije registrovala nijedan novi slučaj korone

Foto: Youtube printscreen
129

Malta danas nije registrovala nijedan novi slučaj kovida 19, prvi put u 11 meseci, ali je malteški ministar zdravlja Kris Firn pozvao ljude da budu oprezni kako bi se sprečio ponovni rast.

“Danas je prvi dan sa nula slučajeva od prošlog leta. Od suštinske je važnosti da održimo disciplinu i odgovornost”, napisao je ministar Firn na Tviteru, a prenosi agencija Rojters.

Najnovija vest dolazi u trenutku kada je Malta dozvolila barovima, bioskopima i pozorištima da ponovo otvore svoja vrata, u okviru vladinog plana za postepeno ukidanje ograničenja koji je najavljen pre nekoliko meseci.

Malta je 25. jula prošle godine poslednji put registrovala nula slučajeva, ali je otada došlo do postepenog povećanja broja zaraženih, da bi njihov broj u martu porastao na 510, nakon čega je ponovo počeo da opada.

Malta prednjači u Evropskoj uniji u programu vakcinacije, budući da je više od polovine odrasle populacije u potpunosti vakcinisano, dok je 75 odsto građana dobilo barem prvu dozu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More