Osnivač Amazona Džef Bezos sa bratom leti u svemir! (VIDEO)

foto: Printscreen Instagram Video
378

Osnivač

Amazona Džef Bezos leteće u svemir sledećeg meseca sa svojim bratom, u prvom svemirskom letu svoje raketne kompanije Blue Origin, saopštio je ovaj milijarder.

„Još kada sam bio petogodišnjak sanjao sam o putovanju u svemir i 20. jula ću krenuti na taj put sa svojim bratom“, saopštio je Bezos na Instagramu.

Kompanija Blue origin zatvorila je prošlog meseca prvi krug za prijave i primila više od 5.200 ponuda iz 136 zemalja, saopštila je firma, ali nije objavila više detalja.

Trenutno najveća ponuda u drugoj rundi prijava za let iznosi 2,8 miliona dolara, navodi se na sajtu kompanije.

Proces će trajati do 10. juna, a završna faza biće zaključena 12. juna.

Kompanija planira da 20. jula obavi prvi podorbitalni let svojim svemirskom brodom, što će biti prekretnica u nadmetanju da se obavi prvo privatno komercijalno svemirsko putovanje.

Rojters je preneo 2018. godine da Blue Origin planira da naplaćuje putnicima najmanje 200.000 dolara za ovo putovanje, na osnovu planova Bezosovog suparnika, milijardera Ričarda Brensona, vlasnika kompanije Virgin galactic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More