Pozitivnih više nego juče, preminulo sedam ljudi

FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/
239

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.552 osoba, od kojih je pozitivno 162, nažalost sedam osoba je preminulo.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 6.274 osoba, od kojih je pozitivno bilo 116. Preminulo je osam osoba, dok je na respiratorima bilo 26 osoba.

U Severnoj Makedoniji potvrđeno prisustvo indijskog soja koronavirusa

 

U Srbiji je 37 odsto punoletnih građana primilo dve doze, po jednu dozu primilo je 48 odsto, negde do 21. juna planiramo da dostignemo 50 odsto vakcinisanih sa obe doze – kazao je epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović.

Dodaje da postoje gradovi i mesta koji su na nekih 20 odsto, zbog čega bi lokalne zajednice trebalo da se aktiviraju i pozovu svoje građane na vakcinaciju, “inače ćemo se stalno vrteti u krug” – upozorava Tiodorović.

Iako je odavno Srbija dostigla cilj ispod 1.000 novozaraženih dnevno, zatim je taj broj doveden između 200 i 300, i sve je bliže magičnom broju ispod 100 na dnevnom nivou, profesor Tiodorović upozorava da bez obzira na to što brojke padaju, one su još daleko od “super željene brojke” – 35 novozaraženih dnevno.

I pored dobrih pokazatelja, Evropa još uvek nije završila borbu protiv korona virusa, upozorio je danas dr Hans Kluge, direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu, na video konferenciji “Roadmap for Health in Western Balkans 21-25” na kojoj je učestvovao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More