Moderna aplicirala kod EME za uslovno odobrenje vakcine za adolescente

foto: Unsplash/CDC
234

Američka kompanija Moderna predala je danas zahtev za uslovno odobrenje svoje vakcine protiv korona virusa Evropskoj agenciji za lekove (EMA) za imunizaciju adolescenata.

U saopštenju kompanija navodi da je zatražila autorizaciju svoje vakcine za mlađu populaciju kanadskom regulatoru Health Canada, a da će podneti i zahteve za hitnu upotrebu od američke Agencije za hranu i lekove (FDA) i drugih regulatornih tela širom sveta.

Ko želi posao u ustanovama Udruženja BEČKIH BOLNICA mora biti vakcinisan: “Uključili smo sve grupe u obavezu vakcinacije”

Modernina vakcina već se koristi u Evropskoj uniji za osobe starije od 18 godina, ali se vakcinacija dece smatra važnim za dostizanje kolektivnog imuniteta protiv korona virusa, navodi Rojters.

EU je prošlog meseca odobrila upotrebu vakcine Fajzer/Biontek za decu stariju od 12 godina.

Modernina vakcina koja se prima u dve doze prošlog meseca je tokom kliničkih ispitivanja pokazala da je efikasna kod adolescenata između 12 i 17 godina i to bez većih problema u smislu bezbednosti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More