Šta je sve neophodno od papira da se ukrcate na trajekt do grčkih ostrva? (FOTO)

Foto: Printscreen Youtube
275

Za putovanje na neko od grčkih ostrva trajektom ili brodom potrebno je, uz posedovanje svih dokumenta neophodnih za prelazak granice, pre ukrcavanja popuniti i jedan upitnik sa osnovnim informacijama ili to prethodno učiniti onlajn.

Pre nego što se putnici ukrcaju na trajekt, prilikom kupovine karte, treba da popune upitnik koji mogu dobiti od osoblja, objavila je grčka agencija Nikana Travel.

Grčka i dalje zateže: Deca starija od šest godina moraju da se testiraju, smanjen karantin

 

Ukoliko neko ne želi da gubi vreme na popunjavanje upitnika, može ga popuniti onlajn i sačuvati u telefonu ili odštampati. Elektronsko popunjavanje formulara omogućeno je od 4. juna, putem sajta.

U upitniku je potrebno upisati ime trajekta, kompaniju i u koliko sati je neko planirao ukrcavanje na trajekt.

“Ukoliko niste sigurni kojim trajektom ćete putovati do ostrva, kao i na koji polazak ćete stići, savetujemo vam da upitnik popunite na licu mesta”, kažu u Nikani Travel.

Srbi pohrlili u grčka letovališta, na Evzoniju 50 autobusa, testiraju se u Severnoj Makedoniji

U Grčkoj je od danas obavezno ulazno testiranje za decu stariju od 6 godina. Potrebno je da unapred popunite elektronski PLF obrazac i da posedujete dokaz o imunizaciji, pri čemu poslednja doza mora da bude primljena najmanje 14 dana pre dolaska.

Ako niste vakcinisani, potreban vam je negativan PCR test ne stariji od 72 sata, a ako ste preboleli koronu potrebna vam je potvrda da ste bolovali od 2 do 9 meseci pre dolaska.

A kada uđete u Grčku, verovatno ćete se uputiti u Olimpsku regiju, omiljenu rivijeru srpskih turista. Iako je jun tek počeo, naših turista već ima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Europe From Above (@above.europe)

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More