Održan protest u Beogradu, učesnici ostavili poruke Vučiću ispred Predsedništva  (FOTO+VIDEO)

FOTO: N1/Facebook
219

BEOGRAD – Protest građana protiv vlasti pod sloganom  „Jedan od pet miliona“ završen je večeras u 20h.

Okupljeni su se nakon obraćanja profesorke Marije Bogdanović, Slađane Stanković iz Udruženja malinara i Marka Šelića Marčela uputili Vasinom ulicom, a onda je kolona prošla Terazijama, ka Predsedništvu.

Ispred zgrade Predsedništva Srbije organizatori beogradskog protesta „Jedan od pet miliona“ ostavili su tri kutuje u koje su potom građani počeli da ostavljaju poruke sa objašnjem zašto učestvuju u protestnoj šetnji.

Kutije su doneli predstavnici Pokreta ujedinjenih fantomki, koji su na kutijama ostavili fantomke i poruku „Kada vidiš fantomku na glavu je stavi, što da budeš skriveni, budi fantom pravi“.

Kako je rekla jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, građani ne žele da ćute, a slanje poruka jedan je od načina da ih predsednik Srbije Vučić sasluša.

„Ako treba doći ćemo u ponedeljak i u pet ujutru da isporučimo pisma“, rekla je Anasonović.

Okupljeni su ispred zgrade Predsedništva skandirali „Ua“ i „Vučiću, pederu“.

Potom je kolona krenula ka zgradi Radio-televizije Srbija, gde su učesnici protesta prekrili ulazna vrata RTS-a plakatima na kojima su kao jedan spojena lica direktora javnog servisa Dragana Bujoševića i direktora televizije Pink Željka Mitrovića.

Sa razglasa je emitovan poziv Bujoševiću da podnese ostavku sa „mesta koje je uzurpirao“, kao i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću da se prestane sa „lažima predsednika Aleksandra Vučića kao da su istinite“.

Oko ulaza u zgradu RTS-a postavljena je traka „Cenzurisano“, a na platou te medijske kuće upaljene su baklje i postavljen veliki transparent „Gotov je“.

Takođe, na vrata je zalepljena stara poruka nekadašnjeg pokreta „Otpor“ sa stisnutom pesnicom i porukom „Gotov je“.

Prethodno su članovi Pokreta ujedinjenih fantoma postavili ružičaste četke na vratima RTS-a sa poruka „Dragane Bujoševiću da se menje prljaš, poklon četke da se istrljaš“, „Da li ćeš obraz ili wc šolju, Pokret ujedinjenih fantoma to tebi ostavljana na volju“.

Na sledećoj poruci je postavljeno uputstvo „Iskorišćene četke poslati na Andrićev venac“.

Sve vreme je sa razglasa puštana špica „Dnevnika“, čule su se sirene koje zavijaju, a građani su skandirali „Vučiću, lopove“.

Protest su večeras održani i u Kragujevcu, Prokuplju, Jagodini i  Kuli. Protest je večeras održan po prvi put i u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More