Češka odredila datum kada otvara granice za državljane Srbije i EU

Foto: Unsplash/ Denis Vdovin
226

Češka vlada objavila je juče da će otvoriti granice državljanima EU i Srbije 21. juna, pošto se zemlja polako oporavlja od pandemije koronavirusa.

Putnici treba da imaju negativan test na kovid, dokaz o vakcinaciji ili preležanom kovidu-19 da bi mogli da uđu u Češku.

Slične dozvole već su bile uvedene za državljane Nemačke, Austrije, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije.

Vlada je takođe danas povećala dozvoljen broj prisutnih na kulturnim događajima, na hiljadu osoba unutra i 2.000 napolju. Takođe je dozvoljeno učenicima i njihovim nastavnicima da više ne nose maske u većem broju regiona u zemlji.

Češka je početkom godine vodila u svetu po broju zaraženi i umrlih u odnosu na broj stanovnika. Zemlja od 10,7 miliona stanovnika zabeležila je 1,66 miliona slučajeva zaraze kovida-19 i 30.164 umrlih do sada.

Međutim, dnevni broj novozaraženih je pao i od pre nedelju dana je manji od 500.

Prodavnice, restorani, bioskopi, pozorišta i koncertne dvorane otvorene su pre nekoliko nedelja, međutim, i dalje su na snazi restrikcije kao što je obavezno nošenje maske.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More